monique@exploringwhatmatters.nl
Eelkemastraat 181     |     9723ZW Groningen
050 211 09 09
"Yin yoga is een prachtige manier om je lichaam en geest tot rust te brengen. 

Je wordt niet moe van de inspanning die je levert, maar van het gebrek aan ontspanning".

Yin Yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga waarbij je je bindweefsel strekt door houdingen langere tijd aan te houden.

Je bindweefsel, banden en gewrichten versterken en versoepelen en je wordt flexibeler. Dit kan helpen bij het verminderen van stijfheid en het verlichten van spanning en pijn in je spieren. Ook werk je aan een betere houding.

Door je helemaal aan de houding over te geven, je spieren te ontspannen en de zwaartekracht haar werk te laten doen, voel je dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Je volgt je ademhaling en wordt uitgenodigd om diep te ontspannen. Zo breng je je geest tot rust en kun je een gevoel van kalmte en innerlijke vrede ervaren.

Je oefent om je gedachten, emoties en sensaties zonder oordeel te observeren waardoor je eventuele blokkades en spanningen loslaat en jezelf nog beter leert kennen. We zoeken de weerstand op en onderzoeken het.

In de rust en stilte tijdens een houding kunnen bepaalde patronen duidelijk worden, bijvoorbeeld dat je altijd de maximale grens opzoekt of het moeilijk vindt om stil te zitten en niks te doen. Dit kun je meenemen in je dagelijkse leven.

Daarnaast stimuleert Yin Yoga de circulatie van energie door je lichaam, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid en welzijn en het helpt je om lekkerder te slapen.

En het mooie is: je hoeft niet lenig te zijn om te beginnen! De houdingen pas je aan aan jouw behoeften en mogelijkheden. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt met yoga, iedereen 'kan' het.

Doe je ook mee?

Er zijn twee blokken met lessen in het najaar, september - oktober (8 lessen voor Euro 80,-) en november - december (7 lessen voor Euro 70,-).
Lesuren: van 09.30 - 10.45 uur en 11.30 - 12.45 uur.

Check de kalender voor de data en geef je op!

Voor vragen of om je aan te melden ben ik bereikbaar via:
monique@exploringwhatmatters.nl

Natuurlijk mag je ook een les gratis volgen om te ervaren of het iets voor je is. Mail je me dan van tevoren even?

sun linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram