monique@exploringwhatmatters.nl
Eelkemastraat 181     |     9723ZW Groningen
050 211 09 09

De grootste onzin over Yoga

25 januari 2023

De grootste onzin over yoga? Dat het zweverig zou zijn. Sinds wanneer is het tot rust en ontspanning brengen van je lichaam zweverig?

Dat ik als ondernemer en manager vooral mijn cognitieve vaardigheden inzette, realiseerde ik me tijdens mijn verschillende opleidingen tot coach. Door me bewuster te zijn wat er zintuiglijk en cognitief in me omging en dit waar nodig te benoemen, werden mijn gesprekken beter. En ik zorgde beter voor mezelf. Ik voelde een verlangen om hier verder mee aan de slag te gaan.

Ondanks een gebrek aan ervaring besloot ik een yin yoga teacher training te volgen, omdat deze vorm van yoga niet alleen zorgt dat je soepeler wordt (vanaf je 35ste sowieso een aanrader) maar je vooral ook leert om je lichaam bewust te voelen en er naar te luisteren.

Wat zegt jouw lichaam jou?

In de rust en stilte tijdens een houding word je je bewust van fysieke spanningen en van spanningen die door onze gedachten worden veroorzaakt. Door je helemaal aan een houding over te geven en de zwaartekracht het werk te laten doen, ontspant het lichaam zodat de spanning die onbewust is opgebouwd en vastgehouden, los wordt gelaten.

Je voelt dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Yin yoga brengt rust in je hoofd en in je lichaam en tegelijkertijd veerkracht. Je werkt tegelijkertijd aan een goede lichamelijke én geestelijke gezondheid. En dat helpt bij uitdagingen in het dagelijks leven.

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en ben ik zo enthousiast geworden dat ik yin yoga geïntegreerd heb in de trainingen Blikverruiming en Persoonlijk Leiderschap Voor Betere Keuzes.

Want, zoals mijn yoga opleider Johan Noorloos zo mooi zegt, ‘yoga geef je door’.

Er is echt niks zweverigs aan om tot rust te komen in een tijd waar we altijd 'aan' staan. Zo kun je je energie gebruiken voor dat waar jij voor kiest.

Monique

sun linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram