monique@exploringwhatmatters.nl
Eelkemastraat 181     |     9723ZW Groningen
050 211 09 09

Reflectie

17 januari 2023

De belangrijkste les die ik leerde toen ik als manager werkte en een stevige opdracht had gekregen m.b.t. het anders organiseren van één van mijn teams?

Dat ik meer tijd had moeten nemen voor reflectie. Wat had dat een hoop gedoe en negatieve energie & emoties gescheeld.
In de drukte van alles wat er speelde, met al het werk dat op mijn bordje lag, had ik keuzes gemaakt waarbij ik meer over het team had beslist dan met het team.
Ik meende de oplossing al wel te weten en vergat om het goede gesprek te voeren. Om te luisteren naar wat er echt speelde in het team en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er waren om zo goed mogelijk te voldoen aan de opdracht die er lag.

Gelukkig kwam het team in opstand, hebben we stevige gesprekken gevoerd in het bijzijn van HR en kwamen we tot een oplossing die voor beide partijen bevredigend was en gedragen werd.

Wat een leermoment voor mij. Als ik meer tijd had genomen om eerder bij mezelf te rade te gaan of ik de juiste dingen aan het doen was, had ik zeker een andere weg gekozen. Maar in de waan van de dag en met de continue druk van het werk ging ik voorbij aan wat echt belangrijk was.

Vanaf dat moment sta ik regelmatig op de rem en vraag ik me af ik de juiste dingen doe.

En dat gun ik iedereen, juist in deze tijd waarbij steeds meer mensen het gevoel hebben geleefd te worden en het tempo (zakelijk) vaak niet meer bij kunnen benen.

Daarom start ik dit voorjaar twee keer met een training van vijf vrijdag middagen ‘Persoonlijk Leiderschap voor betere keuzes’. Doe jij ook mee of ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Ik waardeer het enorm als je diegene hierop attendeert.

Monique

sun linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram